Cryptshare

Cryptshare beveiligt de inhoud van de email en maakt het mogelijk om grote bestandsbijlagen aan de mail toe te voegen.
Mailprogramma’s zijn ooit ontwikkeld voor het versturen van een eenvoudig tekst bericht zonder deze tekst verder te beveiligen. Daarnaast kan er aan de email een bijlage van beperkte grootte worden toegevoegd.
De behoefte om grotere bestanden te kunnen versturen is over tijd sterk toegenomen en wijken gebruikers steeds vaker uit naar alternatieve systemen om dat mogelijk te maken. Systemen zoals FTP en tegenwoordig steeds vaker met publieke diensten in de cloud. Voorbeelden van populaire cloud oplossingen zijn Wetransfer of Dropbox.
Met deze alternatieve systemen wordt naast het standaard mailprogramma een tweede vorm van communicatie geïntroduceerd. Ook wel Shadow IT genoemd.
Shadow IT zorgt ervoor dat de gebruiker twee omgevingen heeft voor zijn communicatie, een normaal en een voor het versturen van grote bestanden. Voor de systeembeheerder betekent Shadow IT dat er geen controle is over een deel van de communicatie. Gebeurt dat wel veilig, welke informatie wordt er verstuurd, naar wie wordt die informatie verstuurd, etc.
Cryptshare biedt hier de oplossing. Cryptshare maakt het mogelijk om de inhoud van de email tekst veilig te versturen terwijl er op eenvoudige wijze grote bestanden kunnen worden toegevoegd. Dit alles vanuit het vertrouwde mailprogramma zonder dat daarvoor naar alternatieve systemen hoeft te worden uitgeweken.


Contactgegevens